دو نهاد ایرانی عضو سازمان جهانیUNWTO میشوند
دو نهاد ایرانی عضو سازمان جهانیUNWTO میشوند
معاون گردشگری کشور گفت: دو نهاد ایرانی سازمان منطقه آزاد انزلی و مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد پس از تایید مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری(UNWTO) به عضویت این سازمان در می آیند.
پس از تایید مجمع عمومی
دو نهاد ایرانی عضو سازمان جهانیUNWTO میشوند
معاون گردشگری کشور گفت: دو نهاد ایرانی سازمان منطقه آزاد انزلی و مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد پس از تایید مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری(UNWTO) به عضویت این سازمان در می آیند.
ولی تیموری معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اجلاسUNWTO که چند روز پیش در شهر باکو آذربایجان برگزار شد، گفت: این اجلاس سه سطح تصمیمگیری دارد؛ یکی کمیسیونهای منطقهای است که ایران در کمیسیون جنوب آسیا عضو شده است. بالاتر از آن، شورای اجرایی قرار دارد که در اصل از میان ۱۵۴کشور عضو سازمان جهانی، ۳۴کشور عضو این شورا هستند که یکی از آنها نیز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. بالاتر از شورای اجرایی و تصمیمات آن، مجمع عمومی قرار دارد.
وی گفت: چندی پیش اجلاس کمیسیون منطقهای گردشگری در بوتان برگزار شده بود که به دلیل هزینهها و دوری مسافت، امکان حضور در آن را نداشتیم. از آنجا که حضورمان در یکی از این اجلاسها به عنوان عضو سازمان جهانی گردشگری، ضروری است باید بالاخره در یکی از این برنامهها شرکت میکردیم. بنابراین وقتی صد و دهمین نشست اجلاس شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری در باکو برگزار شد و ما هم عضو آن بودیم و مسافت نیز نزدیک بود، در آن حضور پیدا کردیم عضویت ما در این شورا تا سال ۲۰۲۰ادامه خواهد داشت. شرکت در این اجلاس، فرصت خوبی بود تا برخی از موضوعات را دنبال کنیم.
تیموری افزود: معمولاً در این نشستها، اقدامات انجام گرفته در دو سال گذشته مورد بررسی قرار میگیرد و باید گزارشی درباره آن ارائه شود حتی مسئله بودجه و برنامهریزی. بخش دیگری از موضوعات مطرح شده، گزارش اقداماتی است که برای دو سال آینده انجام خواهد شد. هر دوی این برنامهها و اقدامات باید تائید و در نهایت به مجمع عمومی ارسال شود کشورها نیز نظر میدهند و برنامهها را غنیتر میکنند. تأکید کلی این بود که رویکردهای مهم دو سال گذشتهUNWTO در دو سال آینده نیز ادامه پیدا کند.
وی تصریح کرد: گردشگری و توسعه پایدار، گردشگری و مشارکت جوامع محلی، آموزش و ضرورت آموزش ذینفعان از جمله نیروی انسانی شاغل و جوامع محل، از جمله محورهای اصلی دو سال آینده است. همچنین تأکید زیادی روی قاره آفریقا شد. بحث مطرح شده درباره توزیع متوازن توسعه پایدار در کشورها بود. از این جهت که باید به آفریقا کمک بیشتری کرد تا توسعه پیدا کند. بنابراین سازمان جهانی گردشگری میبایست در قاره آفریقا بیشتر فعالیت کند. موضوع دیگر مطرح شده در شورای اجرایی باکو در خصوص میزبان نشستهای مهم سال آینده بود. برای سال ۲۰۱۹شعار «آموزش، مهارت و اشتغال» مشخص شده است. این شعار تائید شورای اجرایی را گرفت. میزبان آن نیز منطقه ما شده است که البته باید مجمع عمومی هم آن را تائید کند. هندوستان نیز برای سال ۲۰۲۰کاندید شد. برای سال ۲۰۲۰همچنین شعار «توسعه گردشگری روستایی» پیشنهاد شده بود که مورد تائید قرار گرفت. ما در این سال میزبان نشست مهمی در رابطه با همین موضوع با همراهی سازمانUNWTO در کرمانشاه هستیم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: موضوع دیگر مطرح شده درباره پیوستن اعضای جدید بود. از ایران دو عضو جدید سازمان منطقه آزاد انزلی و مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد در تهران به عضویت این شورا پیوستند. در مرحله اول، این عضویت باید مورد تائید مجمع عمومی نیز قرار گیرد.
وی بیان کرد: روسیه میزبانی خود را برای برگزاری مجمع عمومیکه در شهریور ماه برگزار میشود، اعلام کرد و قرارداد آن با دبیرکل امضا شد. ما نیز در این نشست با دبیرکل معاونان سازمان جهانی گردشگری، جلساتی را برگزار کردیم و درباره آخرین اقدامات انجام شده، گزارش دادیم. چند پروژه با این سازمان از نیمه دوم سال پیگیری شده بود از جمله برنامه ملی توسعه گردشگری کشور که برای ۱۵سال آینده تدوین شده است. این سازمان چارچوبی را برای آن مشخص کرده بود تا ما طبق آن جلو برویم. برای آن نیز شورای راهبردی تشکیل دادیم و برخی اصلاحات روی آن انجام گرفت. ما گزارش را در نهایت به آنها ارائه کردیم. قرار شد نمایندهای به ایران بفرستند و گزارش نهایی و تلفیقی بین ما و آنها تائید شود تا بتوانیم وارد مرحله اجرایی شویم
تیموری افزود: حسابهای اقماری، کار مشترکی است که با این سازمان جهانی انجام خواهیم داد. شرح خدمات آن با مرکز آمار ایران به صورت قرارداد بسته شده است. بنا شد گزارش رسمی آن را نیز بهUNWTO بفرستیم. از آنها خواستیم که مشاورانشان را به ما معرفی کنند تا با سازمانهایی که در ایران در این خصوص با ما همکاری دارند، نشستی را برگزار کنیم.
تیموری گفت: کاری را در قالب تصویرسازی مثبت از ایران با همکاریUNWTO در شهر همدان به توافق رسیده بودیم ولی هنوز اقدامی درباره آن انجام نشده بود. ما به این سازمان اعلام کردیم در این باره نیز چارچوب کلی را به ما ارائه کند تا بتوانیم به تولید محتوا برسیم.
معاون گردشگری کشور بیان کرد: در کنار این برنامهها، با رئیس کمیته دولتی گردشگری آذربایجان که در کابینه نیز عضو است، نشستی را برگزار کردیم و به آسیبشناسی همکاری بین دو کشور پرداختیم. آنها درباره افت گردشگران ورودی از ایران نگران بودند و اعلام میکردند تعداد گردشگرانی که در ۶ماه گذشته به آذربایجان آمدهاند، بسیار کاهش پیدا کرده است. میخواستند بدانند آیا مسئله سیاسی یا موضوع دیگری در میان است یا خیر؟ البته گفتند در یکی، دو ماه گذشته روند بهتر شده است و علاقهمندند که ایرانیها به آذربایجان بیایند. ما به آنها گفتیم که هیچ مشکل سیاسی یا منطقهای وجود ندارد و ما به دنبال این هستیم که از هر دو طرف، گردشگر داشته باشیم. اعلام آمادگی کردیم که با تائید سفارت، تور آشناسازی برای دو طرف برگزار شود. همچنین از طرف رئیس سازمان میراث فرهنگی از آنها دعوت کردم که به ایران بیایند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در کنار برنامههای نشست شورای اجراییUNWTO، مذاکراتی نیز با کشورهای کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، چین و فرانسه داشتیم. مهمترین چالشها و مسائل مطرح شده درباره اتفاقات منطقه بود و اینکه کشورهای دیگر چه تصویری از ایران دارند. عمدتاً اعلام میکردند که ایران کشوری قدیمی است ولی مردم کشور آنها، نگاه درستی از ایران ندارند. آنها از ما دعوت میکردند که در نمایشگاهها شرکت کرده و اطلاعرسانی درباره ایران را انجام دهیم.