امروز پنج شنبه  ۲۹ آذر ۱۴۰۳

۱۳۹۹/۰۲/۰۵- ۱۶:۳۰ - مشاهده: ۵۱۱

برنامه جمهوری آذربایجان در خصوص طرح بیمه اجباری سلامت

اگرچه ایده راه اندازی نظام بیمه سلامت اجباری در جمهوری آذربایجان در سال 2007 شکل گرفت اما عملا تا سال 2016 هیچ اقدام اجرایی در این رابطه انجام نشد و از سال 2016 تا 2018 مطالعات و بررسیهای لازم برای ایجاد زیرساختها آغاز شد

برنامه جمهوری آذربایجان در خصوص طرح بیمه اجباری سلامت

 

اگرچه ایده راه اندازی نظام بیمه سلامت اجباری در جمهوری آذربایجان در سال 2007 شکل گرفت اما عملا تا سال 2016 هیچ اقدام اجرایی در این رابطه انجام نشد و از سال 2016 تا 2018 مطالعات و بررسیهای لازم برای ایجاد زیرساختها آغاز شد. در سال 2018 دولت آذربایجان با اختصاص 42 میلیون دلار اقدام به راه اندازی سه طرح آزمایشی بیمه اجباری در سه منطقه از این کشور کرد. این مناطق شامل مینگه چویر، یولاخ و آغداش بود. بودجه مذکور در این مناطق صرف بازسازی مراکز درمانی، ایجاد نظام بهداشتی متمرکز، معرفی سامانه‌های خودکار نظارتی، خرید تجهیزات پزشکی و افزایش حقوق کادر درمانی شد.

به موازات اقدامات مذکور دولت آذربایجان تصمیم گرفت تا با اختصاص 132 میلیون دلار از سال 2019 بیمه اجباری سلامت را در سراسر کشور به اجرا در آورد. برای این منظور دولت با هدف دریافت مشاوره‌های فنی و تخصصی و همچنین انجام تبلیغات برای معرفی این طرح، اقدام به عقد دو قرارداد جداگانه یکی با شرکت مشاوره ای مکنزی از آمریکا و دیگری با یک شرکت تبلیغاتی خارجی نمود.

در این طرح ابتدا قرار است کارکنان مشمول تامین اجتماعی مورد بیمه قرار بگیرند. بر این اساس حق بیمه قابل پرداخت توسط بیمه شوندگان 2 درصد و کارفرمایان یک درصد می‌باشد و سایر کارکنان می‌باید سالانه مبلغ 120 منات ( 70 دلار ) به عنوان حق بیمه پرداخت نمایند.

در سالهای گذشته به دلیل عدم توجه کافی دولت به نظام سلامت متاسفانه این بخش در جمهوری آذربایجان از رشد مطلوبی برخوردار نبوده و خدمات بهداشت و درمان در سطح بسیار نامناسبی ارائه می‌گردید به طوریکه در جدول رتبه بندی کشورها نزد سازمان بهداشت جهانی، آذربایجان جزو 10 کشور پائین جدول قرار داشت. در سال 2019 دولت با اختصاص 616 میلیون دلار به بخش سلامت کشور تلاش نمود تا حدودی کمبودهای گذشته را جبران نماید اما با این حال جمهوری آذربایجان برای بهبود وضعیت سلامت در کشور با دو مشکل اساسی نظیر کمبود کادر درمانی متخصص و نداشتن صنایع وابسته به بهداشت و درمان مواجه می‌باشد.

در حال حاضر در این کشور تمامی‌بیمارستانها، درمانگاه‌ها و پلی کلینیک های دولتی بر اساس مقرارت وزارت بهداشت آذربایجان و زیر نظر مقامات محلی و شهرداری‌ها فعالیت می‌کنند و بعضی از سازمانها مانند حوزه‌های حمل و نقلی، دفاعی و گمرکی دارای مراکز درمانی و بیمارستانی وابسته به خود هستند. بر اساس دستور کارهای تنظیم شده، دولت باید در راستای اجرایی کردن پروژه بیمه سلامت اجباری، اقداماتی را در طول سالهای 2019 و 2020  بعمل آورد تا بر اساس آن بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی تحت پوشش قوانین عمومی قرار گیرند. اگرچه در اواخر سال 2019 بخشی از اقدامات مورد نظر آغاز شد اما به دلیل همه گیری ویروس کرونا در جهان و ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع این بیمای در آذربایجان ، اقدامات بعدی به دوران پسا کرونا در این کشور موکول شد. شایان ذکر است اقدام مذکور در راستای همگرایی کامل تمامی مراکز درمانی کشور برای اجرای سامانه بیمه اجرایی سلامت صورت خواهد گرفت و در مراحل بعدی شامل بیمارستانها و مراکز درمانی خصوصی نیز خواهد شد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما