امروز شنبه  ۳ آذر ۱۴۰۳

۱۳۹۹/۰۲/۰۵- ۱۶:۲۲ - مشاهده: ۱۱۱۷

آخرین وضعیت صنعت دارو سازی در جمهوری آذربایجان

جمهوری آذربایجان جزو آن دسته از کشورهایی است که نظام دارویی آن به طور کامل وابسته به واردات دارو از خارج می‌باشد و صنایع فعال در این بخش عملا جایگاهی در تامین نیازهای دارویی این کشور ندارند. به همین دلیل دولت آذربایجان از سال 2016 تصمیم گرفت تا به منظور توسعه صنایع غیر نفتی و خودکفایی از واردات دارو، صنعت دارویی خود را توسعه دهد.

آخرین وضعیت صنعت دارو سازی در جمهوری آذربایجان

جمهوری آذربایجان جزو آن دسته از کشورهایی است که نظام دارویی آن به طور کامل وابسته به واردات دارو از خارج می‌باشد و صنایع فعال در این بخش عملا جایگاهی در تامین نیازهای دارویی این کشور ندارند. به همین دلیل دولت آذربایجان از سال 2016 تصمیم گرفت تا به منظور توسعه صنایع غیر نفتی و خودکفایی از واردات دارو، صنعت دارویی خود را توسعه دهد. این کشور در سال 2016 با هدف برنامه ریزی بلند مدت برای بی نیازی از واردات دارو، محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی اقدام به تاسیس پارک صنعتی پیراللهی در نزدیکی شهر باکو نمود و تلاش کرد تا با ارائه امتیازات ویژه به شرکتهای علاقمند فعالیت در این منطقه، نسبت به جذب سرمایه گذاران خارجی فعال در عرصه تولید دارو و تجهیزات پزشکی اقدام نماید. در همین راستا وزارت اقتصاد آذربایجان با ارائه مشوقهای متعدد در پارک صنعتی پیراللهی موفق شد تا با جذب سرمایه گذران خارجی و داخلی تعداد 4 پروژه را در زمینه احداث کارخانه دارو سازی و تجهیزات پزشکی در این پارک صنعتی تعریف نماید که از مجموع آنها تاکنون پروژه مشترک داروسازی روسیه آذربایجان به نام حیات فارم به ارزش 74 میلیون دلار و پروژه کارخانه سرنگ سازی دیامود کو به ارزش 4 میلیون دلار که سرمایه گذار آن یک شرکت آذری است به بهره برداری رسیده اند. ضمنا پروژه کاسپین فارمد نیز که یک پروژه مشترک داروسازی ایران - آذربایجان است در حال احداث در پارک صنعتی پیراللهی می‌باشد که هنوز به بهره برداری نرسیده است.

خاطر نشان می سازد از سال 2016 تا کنون واردات دارو به آذربایجان از رشد قابل توجهی برخوردار شده به طوریکه بین سالهای 2016 تا 2019 ارزش داروهای وارداتی این کشور از 195 میلیون دلار در سال به 296 میلیون دلار در سال رسید. به نظر می رسد این روند افزایشی تا زمان بهره برداری دیگر پروژه‌های داروسازی مد نظر این کشور کماکان در سال 2020 نیز ادامه داشته باشد.

در حال حاضر کشورهای ترکیه، آلمان و روسیه از عمده ترین صادر کنندگان دارو به آذربایجان به شمار می آیند و کشورهای ایران، بلغارستان، اکراین و هندوستان نیز در حال بررسی فرصتهای سرمایه گذاری برای ورود به بازار داروی آذربایجان هستند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما