امروز شنبه  ۳ آذر ۱۴۰۳

۱۳۹۹/۰۷/۰۸- ۱۲:۵۰ - مشاهده: ۴۲۹

واکنش های بین المللی به آغاز درگیریهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ کوهستانی ( تکمیلی )

بدنبال آغاز درگیری‌های مسلحانه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ 06/07/1399 ، بسیاری از کشورهای جهان و سازمان‌های بین المللی نسبت به آن واکنش نشان دادند.

واکنش های بین المللی

به آغاز درگیریهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ

 

  • جمهوری ترکیه:
  • وزارت امور خارجه ترکیه بیانیه ای در مورد حملات تحریک آمیز ارمنستان به آذربایجان صادر کرد."ما حملات ارمنستان را به شدت محکوم می‌کنیم"وزارت امور خارجه ترکیه به گزارشinfo به نقل از رسانه‌های ترکیه ، وزارت خارجه ترکیه حملات گسترده ارمنستان به آذربایجان را محکوم کرد .وی گفت: "ما این حملات را که مغایر با قواعد حقوق بین الملل است و به مردم غیرنظامی آسیب می رساند ، به شدت محکوم می‌کنیم. حمایت ترکیه از آذربایجان کامل است. ما هر طور که بخواهد در کنار آذربایجان خواهیم بود."
  • ابراهیم کالین سخنگوی رئیس جمهور ترکیه اظهار داشت: "ترکیه در مقابل حملات ارمنستان در کنار آذربایجان است. ابراهیم کالین "ارمنستان با حمله به شهرک های غیرنظامی آذربایجان آتش بس را نقض کرد و بار دیگر مخالفت خود را با صلح و ثبات نشان داد. ما تجاوزات ارمنستان به آذربایجان را به شدت محکوم می‌کنیم. وی متذکر شد که جامعه جهانی باید صدای خود را بلند کند تا فوراً این تحریک خطرناک را متوقف کند: "ترکیه در مقابل این حملات در کنار آذربایجان است. ما از خدا می خواهیم که برادران ما را که در این حملات جان خود را از دست داده اند بیامرزد. آذربایجان تنها نیست. این کشور از پشتیبانی کامل ترکیه برخوردار است. "

 

  • فدراسیون روسیه:
  • لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در گفت و گوی تلفنی با جیحون بایراموف همتای آذربایجانی خودنیز ، در خصوص تشدید تنش ها و وضعیت متشنج منطقه مناقشه قره باغ تبادل نظر کرد.و در رابطه با ادامه تیراندازی‌ها در خطوط حائل که منجر به تلفات انسانی از جمله در بین غیرنظامیان شده است، ابراز نگرانی کرد. طرف روسی با تاکید بر صرورت برقراری آتش بس فوری خاطرنشان کرد که روسیه به همراه سایر اعضای گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به اقدامات میانجیگرایانه برای تثبیت اوضاع ادامه می دهد.
  • پسکوف سخنگوی کاخ کرملین با هشدار به طرفین درگیر، خواستار توقف فوری عملیات نظامی در منطقه شد. وی تأکید نمود که الان وقت تعیین مقصر نیست و بایستی با پرهیز از تشدید جنگ شرایط را برای مذاکرات صلح فراهم نمود. وی خاطر نشان نمود که هرگاه لازم باشد پوتین با الهام علیف گفتگوی تلفنی خواهد داشت.
  • پرتال خبری «آخار.آذ»: آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: «ما از تمامی‌بازیگران، هم داخلی و هم خارجی می خواهیم حداکثر مراقبت را بکار ببندند. امروز واجب است که آتش بس برقرار شود و طرفها سر میز گفتگو گرد آیند.»
  • دمیتری پسکو سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفت: «اکنون زمان آن نیست که مشخص شود در افزایش تنش در قره باغ کوهستانی چه کسی مقصر و چه کسی به حق است. روسیه بعنوان یکی از روسای گروه مینسک آمادگی میانجیگری بین طرفین را دارد. فعلا خیلی مهم است که عملیاتهای نظامی متوقف شود. روسیه همواره موضع متعادل داشته است.»

 

  • ایالات متحده آمریکا:
  • در تاریخ 06/07/99 ، جیحون بایراموف ، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و استفان بیگان ، معاون وزیر خارجه ایالات متحده مکالمه تلفنی داشتند. وزیر جیحون بایراموف با اشاره به حملات تلافی جویانه نیروهای مسلح آذربایجان برای محافظت از مردم غیرنظامی در چارچوب حق دفاع در مقابل متجاوز، اقدامات تجاوزگرانه نیروهای ارمنستان را تشریح نمود. استیون بیگان معاون وزیر خارجه ایالات متحده نیز بر لزوم برداشتن گام های مناسب از سوی طرفین برای کاهش تنش تأکید کرد.
  • خبرگزاری «رپورت»: سفارت ایالت متحده آمریکا در جمهوری آذربایجان در خصوص وضعیت تنش بار در خط تماس ارمنستان-آذربایجان بیانیه ای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: آمریکا بعنوان یکی از روسای گروه مینسک بر آمادگی خود برای کمک به طرفین جهت دستیابی به صلح و راه حل پایدار این مناقشه پایبند است. آمریکا از افزایش تنش در منطقه مناقشه قره باغ که منجر به تلفات بسیار جانی شده است، نگران است و افزایش خشونت را شدیدا محکوم می‌کند. استیون بیگان معاون اول وزیر امور خارجه آمریکا با وزرای امور خارجه آذربایجان و ارمنستان به صورت جداگانه گفتگوی تلفنی داشته و از طرفین خواسته است عملیاتهای نظامی را فوراً متوقف کنند و با استفاده از ارتباط مستقیم از تنش در منطقه بدور باشند. آمریکا شرکت در تنش با تحریک و تاثیر قدرتهای بیگانه را بیفایده می داند و بر این باور است این رفتارها تنش را در منطقه افزایش می دهد./
  • به گزارش رسانه‌ها ترامپ نیز وارد بازی جنگ بین آذربایجان و ارمنستان شده و اعلام داشته است که آمریکا برای توقف خشونت بین ارمنستان و آذربایجان تلاش می‌کند.

 

  • جمهوری اسلامی ایران:
  • در پی بروز درگیری نظامی‌بین دو کشور جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان،  دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز 06/07/1399 در گفتگوی تلفنی جداگانه با جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و زهراب مناتسکانیان وزیر امور خارجه ارمنستان ضمن اطلاع از آخرین وضعیت و شرایط میدانی و همچنین ابراز نگرانی از شرایط بوجود آمده، دوطرف را به خویشتنداری، آتش بس و پایان فوری خصومت ها و همچنین آغاز مذاکره در چارچوب حقوق و قوانین بین المللی دعوت کرد. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از تمام ظرفیت‌های خود به منظور برقراری آتش بس، آغاز گفتگو و استقرار صلح و آرامش را به دو طرف اعلام کرد
  • سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در ارتباط با در گیریهای نظامی‌به وقوع پیوسته یبن جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از نزدیک و با نگرانی درگیری‌های نظامی میان جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان را دنبال می‌کند و ضمن دعوت طرفین به خویشتنداری، خواستار توقف فوری درگیری‌ها و آغاز گفتگو میان دو کشور  است.سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین آمادگی کشورمان برای استفاده از همه ظرفیت های خود به منظور برقراری آتش بس و آغاز گفتگو ها میان طرفین را اعلام کرد.
  • محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حساب توئیتری خود نوشت: ایران از نزدیک، خشونت نگران کننده در منطقه قره باغ را زیر نظر دارد. ما خواهان پایان فوری خصومت‌ها و گفتگو برای حل اختلافات هستیم. همسایگان ما اولویت ما هستند و ما آماده ارائه کمک برای انجام گفتگو بین طرفین هستیم. منطقه ما در حال حاضر به صلح نیاز دارد.

 

  • جمهوری اسلامی‌پاکستان:
  • خبرگزاری «آپا»: وزارت امور خارجه پاکستان بیانیه ای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: «پاکستان از وخیم شدن اوضاع امنیتی در منطقه قره باغ بسیار نگران است. مورد حمله قرار گرفتن مناطق جمهوری آذربایجان از جمله ترتر، آغدام، فضولی و جبراییل توسط نیروهای مسلح ارمنستان محکوم می‌شود. این، می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را برهم بزند. به خاطر اینکه وضعیت موجود متشنج تر نشود، ارمنستان باید عملیات نظامی را متوقف کند. پاکستان در کنار مردم آذربایجان برادر است و از حق دفاع از خود آذربایجان حمایت می‌کند. ما از موضع آذربایجان حمایت می‌کنیم، این موضع کاملا با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد مطابقت دارد
  • سفارت پاکستان در جمهوری آذربایجان نیز با صدور بیانیه ای تحریکات نظامی ارمنستان در مناطق قره باغ را محکوم نمود. در این بیانیه آمده است: «ما بمباران شدید غیرنظامیان را در روستاهای تارتار ، آغدم ، فیزولی و جبرائیل آذربایجان توسط نیروهای مسلح ارمنستان در 27 سپتامبر را محکوم می‌کنیم»
  • لهستان :
  • وزارت خارجه لهستان با صدور بیانیه ای اعلام نمود که لهستان از گزارشات منتشره در خصوص آغاز درگیری‌های نظامی در منطقه ناگورنو قره باغ بطور عمیق نگران می‌باشد. ما از تمامی طرف های درگیر می خواهیم که به خصومت پایان داده، از تشدید خشونت خودداری نموده، مذاکرات صلح را بخصوص در چارچوب گروه مینسک آغاز نمایند.

 

  • فرانسه :
  • امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه طی تماس تلفنی با الهام علیف رئیس جمهور آذربایجان مراتب نگرانی خود را از وخامت اوضاع در منطقه ابراز نموده و حل صلح آمیز مناقشه قره باغ را مودر تأکید قرار داد. رئیس جمهور آذربایجان در این مکالمه تلفنی با اشاره به تهاجمات غیرانسانی ارتش ارمنستان علیه شهروندان عادی، تأکید کرد که مسئولیت تمامی عواقب این بحران بعهده طرف ارمنی خواهد بود. توافق شد که فرانسه و آذربایجان با افتتاح یک کانال گفتگوی دیپلماتیک، تماسها و رایزنیهای خود را ادامه دهند.

 

  • گرجستان:
  • رئیس جمهور گرجستان طی اعلام موضع نسبت به تحولات روز 06/07/1399، طرفین را به خویشتنداری دعوت نموده و گفتگوی سازنده میان طرفین را مورد تأکید قرار داد.

 

  • عربستان سعودی :
  • وزارت امور خارجه عربستان سعودی : «دولت عربستان سعودی آذربایجان و ارمنستان را به برقراری آتش بس و حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل دعوت می‌کند»

 

 

  • اتحادیه اروپا:
  • در ادامه گفتگو و رایزنی مقامات وزارت خارجه آذربایجان با بازیگران بین المللی، وزیر خارجه این کشور در تاریخ 06/07/99 با نماینده ویژه اتحادیه اروپا تویوو کلار گفتگوی تلفنی برقرار نمود. در این گفتگو وی با انتقاد از عملکرد کشور ارمنستان در ماههای اخیر و درگیری‌هایی جدید در منطقه تووز، ضمن متهم سازی ارمنستان به نقض قوانین بین المللی، خواستار خروج نیروهای ارمنی از مناطق اشغالی قره باغ شد. نماینده ویژه اتحادیه اروپا نیز بر لزوم برداشتن گام های مناسب برای کاهش تنش در منطقه تأکید کرد.

 

  • سازمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) :
  • خبرگزاری «رپورت»: "جئیمز آپاتورای" نماینده ویژه دبیرکل "ناتو" در قفقاز و آسیای میانه گفت: «"ناتو" از اخبار مبنی بر آغاز عملیات نظامی‌گسترده ای در منطقه قره باغ کوهستانی بسیار نگران است. طرف ها باید عملیات نظامی را بلافاصله متوقف کنند. مناقشه قره باغ راه حل نظامی ندارد. طرف ها برای حل مسالمت آمیز مناقشه مذکور باید روند مذاکرات را از سر بگیرند. "ناتو" از تلاش های گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا پشتیبانی می‌کند».
  • نماینده ناتو در جمهوری آذربایجان از تشدید خشونت و درگیری در منطقه ناگورنو قره باغ ابراز نگرانی کرده و تاکید کرده است که عملیات نظامی‌باید بلافاصله متوقف شود. وی افزود که برای حل مسالمت آمیز مناقشه، مذاکرات دو طرف باید از سر گرفته شود.

 

  • گروه مینسک :
  • رهبران گروه مینسک ( متشکل از فرانسه، روسیه و امریکا ) با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی شدید از شروع عملیات نظامی و آسیب دیدن افراد غیر نظامی، خواستار توقف فوری هر گونه عملیات نظامی از سوی طرفین شده و تأکید نمودند که برای حل و فصل این بحران گزینه ای جز گفتگوهای صلح آمیز وجود ندارد.
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما